Αρχική Infokids Υγεία Γυναικολόγος Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη μέθοδο κατάψυξης ωαρίων

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τη μέθοδο κατάψυξης ωαρίων

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία να γίνει μια γυναίκα μητέρα; Βιολογικά όσο νωρίτερα τόσο καλύτερο, επειδή όταν η γυναίκα βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, ίσως και να θεωρείται ανώριμη για να γίνει μητέρα, τα ωάρια της όμως είναι ώριμα και ιδιαίτερα γόνιμα. Λόγω συγκυριών ή επιλογής, ίσως φτάσει να κτυπήσει την πόρτα της μητρότητας στα 38 ή και μετά τα 40. Όμως τότε, γυναικολογικά θεωρείται «γερασμένη» και δεν θα είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να γίνει μητέρα ή ότι το παιδί της θα είναι υγιές.

Σε αυτό το δίλημμα της σύγχρονης εποχής, μια απάντηση μπορούσε να είναι η κατάψυξη ωαρίων (κατά την ανδρική κατάψυξη σπέρματος). Αλλά μέχρι πρόσφατα η τεχνική είχε ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Όταν λοιπόν μια κλινική γονιμότητας στο Αγγλικό Αλντριτζ ανακοίνωσε ότι γεννήθηκε το πρώτο παιδί με μια νέα μέθοδο κατάψυξης ωαρίων που εξασφαλίζει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, ήταν φυσικό να θεωρηθεί είδηση που θα ανατρέψει τα δεδομένα στον χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η μικρή Ολίβια που σήμερα είναι τρισήμισι μηνών, είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε από κατεψυγμένα ωάρια. Η μέθοδος χρησιμοποιεί υγρό άζωτο και επιτυγχάνει να καταψύξει τα ωάρια σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της κλινικής, οι γυναίκες στα 30 τους μπορούν πλέον να καταψύχουν ωάρια και να γίνουν μητέρες στα 50, ενώ η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από καρκινοπαθείς.
Πληροφορίες: www.newsbeast.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.