Αρχική Βιβλία Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;

Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου) σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά αξιόλογο βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Πρόκειται για το εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, με τίτλο: «Γιατί η γιαγιά μου δεν θυμάται το όνομά μου;» της Όλγας Λυμπεροπούλου.

Η Όλγα Λυμπεροπούλου είναι γνωστική νευροψυχολόγος, Γενική Γραμματέας της Εταιρείας και συγγραφέας. Με το βιβλίο αυτό (που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών) επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των παιδιών που βιώνουν την εμπειρία της επαφής με έναν ασθενή που πάσχει από Άνοια.
Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ιάσονας, ένας 8χρονος που μαθαίνει ότι η αγαπημένη του γιαγιά πάσχει από νόσο Αλτσχάιμερ. Η συγγραφέας παρακολουθεί τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα ολόκληρης της οικογένειας και κυρίως, του Ιάσονα και της μεγαλύτερης αδερφής του, από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι τη συμφιλίωση και την αποδοχή του προβλήματος.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές πληροφορίες για τα συμπτώματα και την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ και παίρνουν ειλικρινείς απαντήσεις στις απορίες τους.
Επιπλέον, μαθαίνουν ότι τα συναισθήματα λύπης, φόβου ή ακόμα και θυμού που μπορεί να βιώσουν εξαιτίας του προβλήματος είναι απολύτως φυσιολογικά. Και το σημαντικότερο: διαπιστώνουν μέσα από τις εμπειρίες του Ιάσονα ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να περάσουν καλά με τον παππού ή τη γιαγιά που έχει Αλτσχάιμερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμούνται τα μικρά μυστικά που κάνουν την επικοινωνία με τον ασθενή ευκολότερη.
Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται στο γεγονός ότι η προσέγγιση του θέματος γίνεται μέσα από την αφήγηση μίας ιστορίας που συνδυάζεται με πλούσια εικονογράφηση και διασκεδαστικά παιχνίδια. Τα παιδιά μαθαίνουν τις νέες πληροφορίες μέσα από κρυπτόλεξα, λαβυρίνθους και κουίζ που κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου δημιουργική και ευχάριστη.
Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στη χώρα μας στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά σχετικά με την Άνοια. Η αναγκαιότητα προκύπτει από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 150.000 ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ. Στο μέλλον, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Το ίδιο και ο αριθμός των παιδιών που θα χρειάζονται ενημέρωση σχετικά με τη νόσο.
Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί από γονείς και δασκάλους μαθητών των πρώτων τάξεων του δημοτικού, αλλά και να διαβαστεί από μεγαλύτερα παιδιά.
Κυκλοφορεί, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Εικονογράφηση: Αλέξανδρος Τζήμερος - Smart Magna, Σελίδες: 28, Τιμή: 5.50 €


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.