Αρχική InfoMommy Σχέσεις Γιατί η κολλητή μου παίζει συνέχεια το «θύμα»;

Γιατί η κολλητή μου παίζει συνέχεια το «θύμα»;

Μάλλον για να έχει διαρκώς την προσοχή σου επάνω της. Τα άτομα που αναλαμβάνουν το ρόλο του μονίμως ριγμένου, ρίχνουν πολύ απλά το βάρος της ευθύνης στους άλλους. Βέβαια, αυτή η τόσο απαιτητική συμπεριφορά από την πλευρά του ανθρώπου-θύματος μπορεί εύκολα να παγιδέψει το φίλο ή τη φίλη. Όπως μας λέει η κ. Παρασκευή Θεοφίλου, κοινωνική λειτουργός-ψυχολόγος Msc, υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας Υγείας, τα αίτια πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά είναι η ανασφάλεια, ο φόβος και η χαμηλή εικόνα για τον εαυτό του.

Από την άλλη όμως, αυτό το άτομο μαθαίνει και γίνεται πολύ χειριστικό. Παίζει το ρόλο του θύματος για να κρατά «δεμένους» κοντά του όσους το συναναστρέφονται. Δυστυχώς, η βοήθεια των φίλων δεν φέρνει αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, καθώς οι επισημάνσεις τους το οδηγούν σε ξεσπάσματα (κλάματα, γκρίνιες), προκειμένου για άλλη μια φορά να γίνει το επίκεντρο στη σχέση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ένας ειδικός θα το βοηθήσει μέσα από την καταγραφή συναισθημάτων και σκέψεων να ξεφύγει από την κατάσταση της θυματοποίησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.