Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Γιατί ρυτιδιάζουν τα δάχτυλά μας στο νερό;

Γιατί ρυτιδιάζουν τα δάχτυλά μας στο νερό;

Έχετε παρατηρήσει τα δάχτυλά σας όταν βγείτε από τη θάλασσα όπου καθίσατε πραγματικά πολύ ώρα; Φαίνονται σαν ρυτιδιασμένα, σαν αυτό που συχνά ακούτε να αποκαλούν "μουλιασμένα". Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;
Όλοι οι άνθρωποι, ύστερα από παρατεταμένη επαφή με το νερό, παρατηρούν ότι τα δάχτυλά τους αρχίζουν να εμφανίζουν ρυτίδες.
Αυτό συμβαίνει διότι ένας από τους μηχανισμούς προστασίας του δέρματος αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πρόκειται για την εξωτερική στιβάδα προστασίας, τη γνωστή σε όλους επιδερμίδα. Αυτή περιέχει φυσικά έλαια τα οποία λειτουργούν κρατώντας έξω το νερό.

Όταν η επιδερμίδα βρέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρχίζει και μουλιάζει. Με τη βοήθεια των σαπουνιών και των αφρόλουτρων που χρησιμοποιούμε συνήθως στο μπάνιο, τα φυσικά έλαια απομακρύνονται και η επιδερμίδα απορροφά νερό.

Τότε διογκώνεται και σχηματίζει πτυχώσεις στα σημεία που δεν είναι συνδεδεμένη με την κατώτερη στιβάδα του δέρματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.