Αρχική InfoMommy Συμβουλές Για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Ο κίνδυνος να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση τώρα το καλοκαίρι είναι αυξημένος, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τρόφιμα να πάθουν κάποια αλλοίωση. Φυσικά κι εμείς συμβάλλουμε σε αυτό με τη μη σωστή συντήρησή τους. Ας δούμε τι γίνεται στο σπίτι:

Πρώτος παράγοντας κινδύνου είναι το συχνό ανοιγοκλείσιμο του ψυγείου, που αν και αναπόφευκτο, μπορεί εύκολα να αποτελέσει αιτία αλλοίωσης των τροφίμων.
Επίσης, κάποια τρόφιμα, όσο είναι ακόμη ωμά (κοτόπουλο, αβγά, κόκκινο κρέας), κουβαλούν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι θα εξουδετερωθούν με το καλό βράσιμο.
Όσον αφορά στα τρόφιμα που διατηρούμε στο ψυγείο, αυτά δεν πρέπει να είναι πάρα πολλά, γιατί μειώνεται η απόδοση του ψυγείου μας και δεν ψύχονται σωστά. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να τοποθετούμε τις συσκευασίες μα τα τρόφιμα τη μία πάνω στην άλλη.

Στην πόρτα του ψυγείου η ψύξη δεν είναι τόσο δυνατή, οπότε εκεί προτιμούμε να αποθηκεύσουμε τα προϊόντα μακράς διαρκείας (μπίρες, χυμούς) και το γάλα.

Τέλος, δεν τοποθετούμε πολύ ζεστό φαγητό μέσα στο ψυγείο, καθώς καθυστερεί να κρυώσει και δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναπτυχθούν μικρόβια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.