Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Για πάντα λεπτή αν θηλάζεις

Για πάντα λεπτή αν θηλάζεις

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά για το μωρό και τη μητέρα. Ένα ακόμη όφελος του θηλασμού – το οποίο έχει σχέση σε μεγάλο βαθμό και με την αισθητική- ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «International Journal of Obesity» οι γυναίκες που θηλάζουν έστω και για λίγους μήνες προορίζονται να έχουν λεπτή σιλουέτα για πολλά πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι για κάθε έξι μήνες που μια γυναίκα θηλάζει χάνει περίπου ένα κιλό – με βάση το αρχικό της βάρος. Παρότι αυτή η απώλεια βάρους μπορεί να μην φαίνεται τόσο εντυπωσιακή οι ειδικοί σημειώνουν ότι μπορεί να αποτρέψει πάρα πολλούς θανάτους εξαιτίας καρκίνου, καρδιολογικών προβλημάτων και άλλων νόσων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από μελέτη σε περισσότερες από 740.000 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη και προσφέρουν πολύ ισχυρές ενδείξεις σχετικά με το ότι ο θηλασμός μπορεί να αναστρέψει την αύξηση του βάρους που συνδέεται με την εγκυμοσύνη. Και όχι μόνο αυτό, αφού φαίνεται επίσης ότι μπορεί να κρατήσει τα περιττά κιλά μακριά από τη γυναίκα ακόμη και σε βάθος χρόνου της τάξεως των τριών δεκαετιών.

Και αυτό διότι η διαδικασία του θηλασμού απαιτεί πάρα πολλή ενέργεια – οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μια γυναίκα καίει 500 θερμίδες την ημέρα θηλάζοντας (όσες περίπου καίγονται κατά τη διάρκεια ενός τυπικού προγράμματος γυμναστικής).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.