Αρχική InfoSchool Λύκειο Για πρώτη φορά διαδικτυακός διάλογος μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πολιτών

Για πρώτη φορά διαδικτυακός διάλογος μεταξύ υπουργείου Παιδείας και πολιτών

Άμεσες απαντήσεις σε «ζωντανό» χρόνο για τις αλλαγές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έδωσαν σήμερα 25/07/2011, εμπειρογνώμονες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, που επεξεργάζεται το σχέδιο Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν στο επίσημο ιστολόγιο του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr/blog/ καθώς και στο λογαριασμό του στο Twitter @MineduBlog .
Δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε δεκάδες ερωτήματα, που αφορούσαν κυρίως τους φοιτητές, τη διάρκεια και τα προγράμματα σπουδών, τη φοιτητική μέριμνα, την αξιολόγηση των ΑΕΙ, το νέο τρόπο διοίκησης των Ιδρυμάτων, την αποτελεσματικότητα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και την εξέλιξη των πανεπιστημιακών καθηγητών. Παράλληλα, διευκρινίστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου Νόμου και των μεταβατικών διατάξεων.
Ο διαδικτυακός διάλογος πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, από δημόσιο φορέα στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον, η συμμετοχή των πολιτών και ο αριθμός των ερωτήσεων παρέτειναν τη διαδικασία - που συνολικά διήρκησε 3,5 ώρες και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις- και συνέβαλε στην απόκτηση εμπειρίας, τεχνογνωσίας και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Τη διαδικασία παρακολούθησε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και ενημερώθηκε διεξοδικά για την εξέλιξή της, καθώς και για τα ερωτήματα και τις απορίες των συμμετεχόντων.
Παρακολουθείστε το διάλογο, όπως ακριβώς διεξήχθη, στο:
http://storify.com/minedublog/nomosedu1


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.