Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Γράφεις LOL, είσαι διπλά χαρούμενος!

Γράφεις LOL, είσαι διπλά χαρούμενος!

Όταν γράφουμε συγκεκριμένες λέξεις και συντομογραφίες στο pc είμαστε χαρούμενοι και για έναν άλλο λόγο, πέραν το συναισθήματος που ενδεχομένως νιώθουμε. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάποιες λέξεις μας κάνουν χαρούμενους γιατί τις γράφουμε με το δεξί.

Το σύνδρομο QWERTY, όπως το ονομάζουν οι επιστήμονες, είναι αντικείμενο μια νέας μελέτης της οποίας τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι χρήστες του συγκεκριμένου πληκτρογίου είναι πιο χαρούμενοι όταν γράφουν λέξεις με το δεξί χέρι. Κλασικό παράδειγμα είναι η συντομογραφία "LOL" η οποία εκτιμάται πως μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι κατά την πληκτρολόγησή της. Στην αντίθετη πλευρά του πληκτρολογίου, στην αριστερή δηλαδή, οι λέξεις που πληκτρολογούνται μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι τυχαίο που τα γράμματα της λέξης "tax" (φόρος) βρίσκονται όλα στην αριστερή πλευρά.

Παρόλα αυτά, αν και οι πιο χαρούμενες λέξεις βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου, οι γνώμες για το σύνδρομο QWERTY διίστανται, καθώς υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να προκαλούνται θετικά συναισθήματα στους περισσότερους χρήστες που είναι δεξιόχειρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.