Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Γυμναστική στο σπίτι με λάστιχο

Γυμναστική στο σπίτι με λάστιχο

Αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που βαριούνται ή δεν έχουν χρόνο για γυμναστήριο σκεφτείτε τη γυμνστική στο σπίτι. Ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ, πέρα από τα βαράκια και τα όργανα γυμναστικής, είναι το λάστιχο. Προσφέρεται για ασκήσεις σε όλο το σώμα, είναι φθηνό στην αγορά και το πάτε παντού χάρη στ βολικό του μέγεθος! Το λάστιχο εκτός από την άθληση μπορεί να βοηθήσει και σε αποθεραπεία από τραυματισμό ενώ είναι ιδανικό και στα πρώτα βήματα ενός παιδιού στη γυμναστική.

Πέντε βασικές ασκήσεις

Χέρια: Χρησιμοποιούμε ένα ίσιο λάστιχο με δύο λαβές. Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά και πατάμε το λάστιχο αφήνοντας παράλληλα τις δύο λαβές ελεύθερες. Με τα χέρια κολλημένα στα πλευρά μιμούμαστε την κίνηση στην κλασική άσκηση με αλτήρες.

Στήθος: Θα χρειαστούμε ένα σταθερό σημείο ή ένα συναθλούμενο που θα κρατάει το λάστιχο αφήονντας τις δύο λαβές ελεύθερες. Φέρνουμε τις δύο λαβές στο ύψος του στήθους και πιέζουμε προς τα εμπρός μέχρι να τεντώσουν πλήρως τα χέρια μας.

Ώμοι: Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά και πατάμε το λάστιχο αφήνοντας παράλληλα τις δύο λαβές ελεύθερες. Σηκώνουμε τα χέρια στο πλάι μέχρι το ύψος των ώμων.

Πλάτη: Το σταθερό σημείο ή ο συναθλούμενος βρίσκεται μπροστά μας και εμείς κρατάμε τις δύο λαβές του λάστιχου. Έχοντας τεντώσει πλήρως τα χέρια μας, τραβάμε το λάστιχο προς το μέρος μας μέχρι που οι αγκώνες κολλάνε στα πλευρά μας.

Γλουτοί: Χρησιμοποιούμε λάστιχο σε σχήμα "8". Περνάμε τις δύο λαβές του λάστιχου στους αστραγάλους, φέρνουμε το ένα πόδι ένα βήμα μπροστά και εκτείνουμε το άλλο πόδι προς τα πίσω.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.