Αρχική InfoSchool Λύκειο Δήλωση της υπουργού για την απουσία πρόβλεψης επαναληπτικών εξετάσεων για τους τελειοφοίτους των ΕΠΑΛ

Δήλωση της υπουργού για την απουσία πρόβλεψης επαναληπτικών εξετάσεων για τους τελειοφοίτους των ΕΠΑΛ

Με αφορμή διαμαρτυρίες για την απουσία πρόβλεψης επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους τελειοφοίτους των ΕΠΑΛ, η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου δήλωσε: «Από το 2009, οπότε και ιδρύθηκαν τα ΕΠΑΛ, δεν προβλέπεται –στο σχετικό νόμο- η διαδικασία των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους τελειοφοίτους των σχολείων αυτών. Σε ό,τι αφορά στα Γενικά Λύκεια, που λειτουργούν από το 2001, οι Πανελλαδικές είναι και Απολυτήριες Εξετάσεις. Δηλαδή, αν οι τελειόφοιτοι δεν συμμετάσχουν σ’ αυτές δεν μπορούν να πάρουν τον απολυτήριο τίτλο τους. Αυτός είναι προφανώς και ο δικαιολογητικός λόγος της διάκρισης που κάνει ο νόμος σε βάρος των ΕΠΑΛ καθώς σ’ αυτά δεν συμβαίνει το ίδιο. Όπως είναι γνωστό, οι τελειόφοιτοι αυτών των σχολείων παίρνουν το απολυτήριο τους με τις ενδοσχολικές εξετάσεις, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τις Πανελλαδικές.
Συμμεριζόμαστε τις διαμαρτυρίες όσων τελειοφοίτων ΕΠΑΛ δεν μπόρεσαν για σοβαρούς λόγους να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές και δεν έχουν τη δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης. Ωστόσο, οι επαναληπτικές εξετάσεις για μεν τα Γενικά Λύκεια θεσπίζονται στο νόμο, ενώ αντιθέτως, όπως προαναφέρθηκε, δεν συμβαίνει αυτό για τα ΕΠΑΛ. Η εξομοίωση ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο θέμα αυτό προϋποθέτει σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν μπορεί να γίνει από υπηρεσιακή κυβέρνηση.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.