Αρχική Infokids Υγεία Δανειστικό πρόγραμμα βρεφικών καθισμάτων

Δανειστικό πρόγραμμα βρεφικών καθισμάτων

daneistiko programma brefikon kathismatonΈχετε μωράκι και νομίζετε πως έφτασε η στιγμή να συμμετέχει στο πρόγραμμα της οικογένειας; Δηλαδή στα ψώνια, σε επισκέψεις και φυσικά στις εκδρομές. Τέλεια, αλλά το πλέον βασικό είναι το σωστό κάθισμα για το αυτοκίνητο. Λοιπόν, εμείς βρήκαμε για σας το εξής πολύ ενδιαφέρον. Στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα προσπάθεια: η εφαρμογή ενός προγράμματος δανεισμού παιδικών καθισμάτων για την άνετη και ασφαλή μεταφορά του μωρού μέσα στο αυτοκίνητο.
Το κάθισμα για βρέφη θα χρειαστεί από την πρώτη-πρώτη «βόλτα» που θα κάνει το μωρό κατά τη μεταφορά του από το μαιευτήριο στο σπίτι!
Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται το ειδικό κάθισμα για το βρέφος; Γιατί και το μωράκι νιώθει πιο άνετα μέσα στο καθισματάκι του και προστατεύεται πιο αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Ο δανεισμός καθισμάτων συνηθίζεται ευρέως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα λειτουργεί για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν οι γονείς για τα είδη των παιδικών καθισμάτων ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τη χρησιμότητά τους και τον τρόπο τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο από ειδικά εκπαιδευμένη Επισκέπτρια Υγείας.
Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να προμηθευτούν ένα παιδικό κάθισμα του πρώτου σταδίου (από 0-6 μηνών) μέχρι το μωράκι να γίνει περίπου 10-13 κιλά αποφεύγοντας το κόστος αγοράς του (γύρω στα €60), σε μια περίοδο με αυξημένα έξοδα για τους νέους γονείς.
Το καθισματάκι τοποθετείται εύκολα στο αυτοκίνητο και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντικαταστήσει το ριλάξ, που χρησιμοποιείται τους πρώτους μήνες τόσο στο σπίτι όσο και κατά τη μεταφορά του μωρού στον παιδίατρο.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι συμβολική. Για τη συνολική δανειστική περίοδο των 6 μηνών καταβάλλονται €15, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης των βρεφικών καθισμάτων του προγράμματος και αντικατάστασης εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί.
Η εγγύηση είναι επίσης €15. Το ποσό της εγγύησης επιστρέφεται την ημέρα επιστροφής του παιδικού καθίσματος.
Δηλαδή, το καθαρό κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι μόνο €15, με αντάλλαγμα την ασφαλή και άνετη μεταφορά του μωρού, που είναι ανυπολόγιστη!
Ανταμοιβή για όλους εκείνους που συνεργάζονται στο πρόγραμμα είναι να μειωθούν οι συνέπειες από τροχαία ατυχήματα με επιβάτες νεογέννητα και μικρά παιδιά!

Το ΚΕΠΑ βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή (Μικράς Ασίας 75, Εργαστήριο Υγιεινής) στο Γουδί (δίπλα από το Λαϊκό Νοσοκομείο).
Η υπεύθυνη του δανειστικού προγράμματος θα είναι στη διάθεσή σας (8:00 - 16:00) κατόπιν ραντεβού, για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεννόηση σχετικά με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 7462187, 210 7462206


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.