Αρχική InfoDad Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα

Δεν είναι ίδια όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα

Λύση στην ανδρική υπογονιμότητα ελπίζουν οι αμερικανοί επιστήμονες ότι θα βρουν από τη διαπίστωση ότι δεν είναι όλα τα σπερματοζωάρια ενός άνδρα ίδια. Οι ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να αποκωδικοποιήσουν και να συγκρίνουν τον γενετικό κώδικα 91 ξεχωριστών σπερματοκυττάρων του ίδιου άνδρα και διαπίστωσαν ότι έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Η μελέτη ρίχνει φως στη διαδικασία του ανασυνδυασμού του DNA μέσω της οποίας τα παιδιά αναπτύσσουν νέα γενετικά χαρακτηριστικά και συνεχώς αυξάνουν τη βιολογική ποικιλομορφία της ανθρώπινης φυλής. Παράλληλα, η έρευνα ρίχνει φως και στα πιθανά προβλήματα του σπέρματος λόγω έλλειψης σε αυτό ορισμένων τμημάτων του γενετικού κώδικα, με συνέπεια την εμφάνιση δυσκολιών γονιμότητας αργότερα στους απογόνους.

Προηγούμενες μελέτες είχαν καταφέρει να εκτιμήσουν τον ρυθμό του ανασυνδυασμού του DNA στ' αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά κύτταρα μόνο σε συλλογικό επίπεδο ολόκληρων πληθυσμών, ενώ τώρα πια η ίδια διαδικασία φωτίζεται σε επίπεδο ατόμου.

Στο μέλλον, θα ήταν δυνατό να εντοπισθούν τα πιο υγιή σπερματοζωάρια που έχουν τις καλύτερες πιθανότητες γονιμοποίησης στο πλαίσιο των τεχνικών εξωσωματικών αναπαραγωγής.
Προς το παρόν, η νέα τεχνική, καταστρέφει τα σπερματοκύτταρα για να τα «διαβάσει», όμως σε πέντε περίπου χρόνια υπολογίζεται ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κλινικά και να αποτελέσει ένα νέο «όπλο» στη μάχη κατά της υπογονιμότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.