Αρχική InfoMommy Νέα "Δεσποινίς Τζούλι" στο Τόπος Αλλού για λίγες παραστάσεις από τις 28/9

"Δεσποινίς Τζούλι" στο Τόπος Αλλού για λίγες παραστάσεις από τις 28/9

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, λόγω μεγάλης επιτυχίας, επαναλαμβάνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το κλασσικό έργο του Στριντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», σε μία ρηξικέλευθη διασκευή του Πάτρικ Μάρμπερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη.Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών.
Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ’ ολόκληρη την Αγγλία που έμεινε στην ιστορία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Μάρμπερ ακολουθεί την πλοκή του πρωτότυπου, με τα πρόσωπα να παραμένουν τα ίδια, ενώ ο άξονας του έργου, μεταφέρεται σ' ένα περιβάλλον φορτισμένο πολιτικά. Η Ευρώπη βρισκόταν στον μεταπολεμικό αναβρασμό του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Αγγλία ήταν στα πρόθυρα επανάστασης με τις λαϊκές μάζες να έρχονται απειλητικά στο προσκήνιο. Έτσι η μεταφορά της χρονικής συνθήκης κάνει την πλοκή και το έργο να παίρνει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα. Η αριστοκράτισσα Τζούλι (ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ), ο υπηρέτης/σοφέρ Τζον (ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ) και η μνηστή του/μαγείρισσα Χριστίνα (ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ) βρίσκονται μέσα στη λαίλαπα της πάλης των τάξεων αλλά και της ανελέητης σύγκρουσης αρσενικού και θηλυκού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Μουσική επιμέλεια: ΜΙΝΑ ΑΔΑΜΑΚΗ
Σκηνικά - Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Δεσποινίς Τζούλι: ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
Τζον : ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
Χριστίνα: ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Αθήνα
τηλ. 210-8656004 και 210-8624392


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.