Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια υπό όρους

Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια υπό όρους

Ο θόρυβος γύρω από τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο γυμνάσιο καλά κρατεί, ενώ η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε ότι οι μαθητές του Γυμνασίου θα διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα από την επόμενη σχολική χρονιά, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική ή την ισπανική, εάν και εφόσον συμπληρωθούν τμήματα τουλάχιστον 15 μαθητών και φυσικάεάν υπάρχει οργανική θέση σχετικού καθηγητή.
Για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας απαιτείται ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών. Ειδικά σε σχολεία που λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες, δηλαδή είναι σε ορεινές περιοχές, με δυσχερή πρόσβαση, νησιά απομακρυσμένα κ.λπ., έπειτα από σχετική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης θα μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό τους 12 μαθητές. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού που θα διδάξει τη γλώσσα.

Για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου, οι διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, θα αποφασίσουν αν θα δημιουργηθούν τμήματα διδασκαλίας δεύτερης γλώσσας ή όχι.

Τέλος, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011, με τις ίδιες προϋποθέσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.