Αρχική Βιβλία Δημήτρης Μυταράς και τα χρωματικά ζευγαράκια

Δημήτρης Μυταράς και τα χρωματικά ζευγαράκια

Η συγγραφέας, σε συνεργασία με τρεις από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, τον Κώστα Τσόκλη, τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά, δημιούργησε τρία πρωτοποριακά παιδικά βιβλία.
Σκοπός της είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το έργο των συγκεκριμένων καλλιτεχνών και παράλληλα να διηγηθεί ένα παραμύθι (μικρή ιστορία, όπως η ίδια αναφέρει) για τη φιλία και την εκμετάλλευση των ζώων. Σε ένα τρίτο επίπεδο εξηγεί τις βασικές αρχές των σχημάτων, των χρωμάτων και της κατασκευής στο χώρο κι έτσι βοηθάει το κάθε παιδί να φτιάξει τη δική του εικόνα. Μια προσπάθεια που την εμπνεύστηκε από τα παιδικά της χρόνια όταν μαζί με τον παππού της διάβαζαν παραμύθια και κατασκεύαζαν από κοινού χειροποίητα παιχνίδια. Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο: α) Να παρουσιάσει στα παιδιά το έργο ενός Έλληνα καλλιτέχνη: το “Φανταστικό Θέατρο” του Δημήτρη Μυταρά. β) Να διηγηθεί μια μικρή ιστορία για τη φιλία. γ) Να μάθει στα παιδιά τον τρόπο για να φτιάξουν κι εκείνα τη δική τους εικόνα. δ) Να τους εξηγήσει τις βασικές αρχές των χρωμάτων. ... Κάποτε η μεγαλύτερη διασκέδασή μου ήταν όταν ο παππούς μου ξεκινούσε μια ιστορία και την τέλειωνε μετά από τρία βράδια. Τότε ήταν και η εποχή που κατασκευάζαμε μαζί τα πρώτα μου παιχνίδια.
Αφού κληρονόμησα από εκείνον την αγάπη για τις ιστορίες και τη χαρά να τις ζωντανεύω με χρώματα, αποφάσισα να σπουδάσω τη ζωγραφική για να συνεχίσω να φαντάζομαι χρωματιστά.
Μετά από τη μαγευτική περιπλάνησή μου στα κανάλια της τέχνης, άφησα τη Βενετία για να γυρίσω στην Αθήνα και να ασχοληθώ με το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο... την παιδική φαντασία. Τώρα η διασκέδασή μου είναι τα λαμπερά μάτια των παιδιών που ζουν τη χαρά της δημιουργίας.

Εκδόσεις: ε κ δ ο τ ι κ ό ς ο ρ γ α ν ι σ μ ό ς λ ι β ά ν η

Συγγραφέας: Ελένη Τσαλδίρη

Ημερομηνία έκδοσης: Μάιος 2011
ISBN: 978-960-14-2371-5
σελίδες: 58
τιμή: € 8,00
ηλικίες: 6+


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.