Αρχική Νέα Διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού Το θυμωμένο ποτάμι

Διαγωνισμός παιδικού παραμυθιού Το θυμωμένο ποτάμι

Ο ΑΝΤ1 Κρήτης 95,8, το iraklioblog.blogspot.com και οι εκδόσεις Ψυχογιός, προσκαλούν όλα τα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού. Η συγγραφέας Γιώτα Φώτου ξεκινάει το παραμύθι «Το θυμωμένο ποτάμι» και τα παιδιά καλούνται να το τελειώσουν!

Η αρχή του παραμυθιού είναι η εξής:

Το ποτάμι από παλιά, πολύ παλιά, κυλούσε ήρεμα τα νερά το μέσα στην όμορφη κοιλάδα. Όλα εκεί γύρω, τα ψάρια, τα φυτά, τα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά, ζούσαν εξαιτίας της δικής του παρουσίας. Η κοιλάδα είχε γίνει ένας αληθινός παράδεισος.Ώσπου ήρθαν οι άνθρωποι…Εκείνοι όχι μόνο κατασπατάλησαν το νερό του, αλλά και αυτό που έμεινε το βρώμισαν με όσα έριχναν μέσα. Τότε το ποτάμι θύμωσε!
Μέσα στο θυμό του, σκέφτηκε να αλλάξει δρόμο ή να μαζέψει τα νερά του και να πνίξει τα πάντα, ή ακόμα να τα γυρίσει πίσω στην πηγή και να τα κρατήσει εκεί. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:
Το ποτάμι παλιά ήταν περήφανο. Για ποιον λόγο; Θα σας πω αμέσως....

Τα παιδιά που ενδιαφέρονται να γράψουν τη δική τους εκδοχή για το παραμύθι θα πρέπει να στείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Αυγούστου :

*Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 Κρήτης 95,8

στη λεωφόρο Κνωσού 258, ΤΚ 71409, Ηράκλειο Κρήτης

με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό παραμυθιού»

* Με fax στο 2810.212.005

με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό παραμυθιού»

* Στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

iraklioblog@gmail.com

με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό παραμυθιού»

Το καλύτερο παραμύθι θα λάβει ως δώρο τη σειρά Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα (σύνολο 5 βιβλία), που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το iraklioblog@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.