Αρχική InfoMommy Σχέσεις Διακοπές = χαρά

Διακοπές = χαρά

Τι κι αν τελείωσαν οι διακοπές, μη μου πείτε πως μέσα σας δεν διατηρείτε την όμορφη ανάμνηση των ημερών μακριά από την πόλη σαν πολύτιμο φυλαχτό, που όταν το "πιάνετε" σας μεταφέρει ξανά τη χαρά και την ευεξία εκείνων των ημερών.Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές καταπιάστηκαν με το θέμα των διακοπών και ανακάλυψαν ότι μας κάνουν περισσότερο χαρούμενους από την αγορά ενός αγαθού. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ στις ΗΠΑ. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο "U.S. Journal of Personality and Social Psychology” αναφέρει ότι οι εμπειρίες των διακοπών προκαλούν στους ανθρώπους μεγαλύτερη χαρά γιατί είναι πιο προσωπικές και εξατομικευμένες και έτσι δεν μπορούν να συγκριθούν με τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων.

Αντίθετα, ο αρχικός ενθουσιασμός των νέων αγαθών γρήγορα "σβήνει" κι αυτό οφείλεται στη συνήθεια και στη σύγκριση με άλλα αγαθά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες καταμέτρησαν σε εβδομαδιαία βάση τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της “ευτυχίας”, και τα επίπεδα της εγκεφαλικής λειτουργίας των εθελοντών. Η μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα ευτυχίας που δήλωνε το δείγμα προέρχονταν ήδη από τον σχεδιασμό των επικείμενων διακοπών. Μάλιστα, το να σχεδιάζει κανείς τις διακοπές του βρήκαν οι επιστήμονες ότι μπορεί να αυξήσει τη χρονική διάρκεια της ευτυχίας που νιώθει μέχρι ακόμα και για οκτώ εβδομάδες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.