Αρχική Uncategorized «Διαστημικά Σκουπίδια» στο θόλο του Πλανηταρίου (από 17/9)

«Διαστημικά Σκουπίδια» στο θόλο του Πλανηταρίου (από 17/9)

Τα  «Διαστημικά Σκουπίδια» είναι η πρώτη ταινία θόλου που μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν την ασφάλεια της τροχιάς του πλανήτη μας.

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα τα διαστημικά σκουπίδια;

Πώς έφτασαν ως εκεί;

Και εν τέλει πόσο μεγάλο και πόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα;

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εικονικό  ταξίδι ως τη  δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος, το οποίο θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε, ακόμη καλύτερα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για να προστατεύσουμε στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας. Η παράσταση απέσπασε το  “Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France, 2012” και έχει καθηλώσει το κοινό στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου, όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα. Η ταινία αποτελεί ένα θεαματικό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη έως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, με στόχο να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν τις νέου είδους προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προκειμένου να προστατεύσει στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας. Ένα στέλεχος του σχετικού τμήματος της NASA, ο οποίος μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο Διάστημα πριν από 35 χρόνια, ο Ντον Κέσλερ, μιλάει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.

(Παραγωγή: Melrae Pictures, in association with Red Barn Productions, 2012)

Έναρξη: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου (τρεις προβολές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: ώρες 19:30, 20:30 και 21:30). Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.