Αρχική InfoMommy Συμβουλές Διατηρήστε τα ξυραφάκια σας κοφτερά

Διατηρήστε τα ξυραφάκια σας κοφτερά

Το ξύρισμα συνεχίζει να είναι ο πιο γρήγορος κι εύκολος τρόπος για να απαλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Το μειονέκτημά τους είναι ότι πολύ γρήγορα οι λεπίδες τους χάνουν τις ξυριστικές τους ικανότητες και θέλουν αντικατάσταση. Για να μην ξοδεύετε άσκοπα χρήματα για την αγορά νέας ξυριστικής μηχανής ακολουθήστε μερικούς απλούς κανόνες:

1. Μην χρησιμοποιείτε τη λεπίδα σας σε ανεπτυγμένη τριχοφυία
Αν δεν έχετε ξυριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ποσότητα των τριχών είναι αυξημένη, προτιμήστε αρχικά να χρησιμοποιήσετε μια ξυριστική μηχανή μαλλιών με τη μικρότερη λεπίδα που διαθέτει. Υπάρχουν στο εμπόριο ξυραφάκια για να κουρεύεται κάποιος μόνος του. Αυτά είναι κατάλληλα για μακριές τρίχες. Αν χρησιμοποιήσετε από την αρχή το ξυραφάκι σας, οι λεπίδες του θα "μπουκώσουν" γρήγορα και θα αχρηστευτούν.

2. Φροντίστε να διατηρείτε το ξυραφάκι καθαρό.
Ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν είναι σημαντικό αλλά αν μείνουν κομμένες τρίχες, υγρασία και σαπούνι πάνω στη λεπίδα, πολύ γρήγορα θα πρέπει να αγοράσετε καινούργια ξυριστική μηχανή. Ένας ακόμα λόγος για σχολαστική καθαριότητα είναι ότι οι βρώμικες λεπίδες αναπτύσσουν μικρόβια που μπορούν να σας μολύνουν αν κατά λάθος κοπείτε.

Μετά από κάθε χρήση:
Ξεπλύνετε καλά τη λεπίδα από όλες τις πλευρές της και τινάξτε το υπερβολικό νερό.
Καθαρίστε με ένα μαντηλάκι με οινόπνευμα.
Στεγνώστε με ένα μαλακό πανί, και για επιπλέον προφύλαξη στεγνώστε το με το πιστολάκι.

3. Μην το αφήνετε εκτεθειμένο στο ντους
Το νερό, η υγρασία και ο αέρας θα δημιουργήσουν σκουριά στη λεπίδα. Είναι το πιο συνηθισμένο λάθος. Το θεωρούμε φυσικό να το αφήσουμε σε αυτή τη θέση για να το ξαναβρούμε εύκολα όταν θα το χρειαστούμε. Αυτή η μικρή τεμπελιά όμως, κοστίζει. Καλύτερα να το φυλάξετε σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι προστατευμένο από την υγρασία και τον αέρα.

4. Βρέξτε τη λεπίδα με λίγο λάδι
Το λάδι δεν είναι φίλος με το νερό και προστατεύει τις λεπίδες από την οξείδωση. Στο εμπόριο θα βρείτε και ειδικά λάδια για την προστασία των λεπίδων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.