Αρχική InfoSchool Δημοτικό Διδακτικές Επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο- Kid’s Athletics στην Αρχαία Ολυμπία

Διδακτικές Επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο- Kid’s Athletics στην Αρχαία Ολυμπία

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος «Διδακτικές Επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο- Kid’s Athletics» στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για τις αξίες του Ολυμπισμού, την Ολυμπιακή Ιστορία και την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές πάνω στο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και της ειρηνικής τους συνύπαρξης με όλους.
Στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, υπάρχει ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν το χώρο, την Ολυμπιακή Ιστορία και να εμπνευστούν από τις αξίες του Ολυμπισμού.
Παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού.
Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις Εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 21 έως τις 25 Μαΐου 2012, και απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της χώρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.