Αρχική InfoSchool Λύκειο Διευκρίνιση για την εγκύκλιο ανα φορικά με τους επί πτυχίω φοιτητές

Διευκρίνιση για την εγκύκλιο ανα φορικά με τους επί πτυχίω φοιτητές

Διευκρίνιση του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την εγκύκλιο που αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές

Ο Ειδικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, για το αν το Υπουργείο πήρε πίσω την εγκύκλιο που αφορά στους επί πτυχίω φοιτητές, διευκρίνισε:
«Δεν πήραμε καμία εγκύκλιο πίσω. Ο  καινούριος νόμος για τα Ανώτατα Ιδρύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να δίνουν οι φοιτητές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι φοιτητές, όμως, οι οποίοι βρίσκονταν πολύ κοντά στη λήψη του πτυχίου επιθυμούσαν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.
Κάναμε, λοιπόν, μια διασταλτική χρήση του νόμου και αποφασίσαμε όσοι φοιτητές επί πτυχίω χρωστούν έως πέντε μαθήματα, να μπορούν να  δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πτυχίο τους.
Υπήρξαν, ωστόσο, φοιτητές που επεσήμαναν ότι μπορεί να χρωστούσαν και έξι ή επτά μαθήματα. Αντί να παίζουμε την «κολοκυθιά» εμμένουμε στα πέντε μαθήματα. Δίνεται, όμως, η δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτηση τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα, μετά από απόφαση του Τμήματός τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.