Αρχική Περιβάλλον Διώξτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα... φυσικά

Διώξτε τα μυρμήγκια από την κουζίνα... φυσικά

Αν ανήκετε κι εσείς στη μεγάλη κατηγορία των νοικοκυρών, που μπαίνοντας ένα πρωινό του καλοκαιριού στη κουζίνα σας, είδατε το νεροχύτη σας να τελεί υπό κατάληψη… μυρμηγκιών, καλωσορίσατε στο κλαμπ των απεγνωσμένων. Ψάχνουμε λοιπόν εδώ και καιρό τους τρόπους για να απαλλαγούμε, διότι καλά και εργατικά τα μυρμήγκια, όπως ξέρουμε από τα μαθητικά μας χρόνια, αλλά το να τα βλέπεις και παντού στην κουζίνα σου… δεν λέει. Και μάθαμε τα εξής:
1. Ο χυμός λεμονιού και το αλατόνερο είναι από τις πιο διαδεδομένες λύσεις που, δυστυχώς όμως, δεν «κρατάνε» πάνω από 2-3 μέρες.
2. Γι’ αυτό, πολύ πιο αποτελεσματικό είναι το να ρίξετε 25 ml λευκό ξίδι, 25 ml αμμωνία και 50 γραμ. μαγειρική σόδα μέσα σε 2 λίτρα καυτό νερό. Με το διάλυμα αυτό θα ψεκάσετε, στη συνέχεια, κάτω από το νεροχύτη, όλες τις γωνίες, τις χαραμάδες και, φυσικά, τη «γραμμή» ανάμεσα στον πάγκο της κουζίνας και τα πλακάκια. Επιπλέον, μία φορά την εβδομάδα, να ψεκάζετε τα ίδια σημεία με λίγο λάδι λεβάντας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.