Αρχική Νέα Δραστηριότητες με κατασκευές στο σπίτι

Δραστηριότητες με κατασκευές στο σπίτι

κοκουνάρι βαρόμετροΕσείς τι κάνετε όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, όταν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το κοπιαστικό πρόγραμμα της ημέρας ή όταν τέλος πάντων θέλετε λίγο να ξεθολώσει το μυαλό για να συνεχίσετε μετά από λίγο τα μαθήματά σας; Όπως κι αν έχει, εμείς θα σας προτείνουμε μερικές πολύ πρωτότυπες ιδέες για κατασκευές, που μάλιστα θα σας φανούν και χρήσιμες. Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Φτιάξε το δικό σου βαρόμετρο με ένα κουκουνάρι.
Μια μέρα που θα βγεις στην εξοχή ή έστω λίγο πιο έξω από την Αθήνα σε περιοχή, όπου υπάρχουν έλατα, φρόντισε να μαζέψεις ένα καλοσχηματισμένο κουκουνάρι με πολλά και λεπτά λέπια. Πλύνε το, σκούπισέ το και κρέμασέ το μπροστά από το παράθυρό σου. Παρατήρησε προσεκτικά τις αλλαγές σε κάθε αλλαγή του καιρού. Όταν ο καιρός είναι καλός και ξηρός, τα λέπια του κουκουναριού είναι πολύ σφιγμένα, ενώ όταν έχει υγρασία χωρίζονται. Με αυτό τον τρόπο έχεις ένα φυσικό βαρόμετρο, που θα έχεις φτιάξει μόνος σου για το σπίτι σου.

2. Μια σφραγίδα από πατάτα
Διαλέξε από τις πατάτες που έχετε στην κουζίνα μία με κάπως φαρδιά διάμετρο και κόψε τη στη μέση. Πάνω στην εσωτερική επιφάνεια της κομμένης πατάτας φτιάξε ένα ανάγλυφο σχέδιο της επιλογής σας, π.χ. ένα λουλούδι, τα αρχικά σας, ένα ζωάκι κ.λπ. και στη συνέχεια πίεσέ το πάνω σε ένα ταμπόν με μελάνι. Κατόπιν, σφράγισε το φύλλο ενός χαρτιού. Αμέσως θα καταλάβεις ότι η σφραγίδα σου λειτουργεί και μάλιστα ισχύει για αρκετά σφραγίσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να δώσεις το δικό σου στίγμα σε όλα τα γραπτά σου ή τα βιβλία σου.

* Θα βρεις κι άλλες κατασκευές στο Μικρό βιβλίο των δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.