Αρχική InfoMommy Νέα Δωρεάν Tεστ Παπ από το Δήμο Σιθωνίας (4/11)

Δωρεάν Tεστ Παπ από το Δήμο Σιθωνίας (4/11)

Ο Δήμος Σιθωνίας στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση (τεστ Παπανικολάου) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Με την εξέταση (τεστ) Παπανικολάου ανιχνεύονται κυτταρικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Σήμερα γίνεται αποτελεσματική θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων και επομένως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.
Ο Δήμος Σιθωνίας έχει αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στις γυναίκες που πιθανόν να ενδιαφέρονται και οι οποίες θα μπορούν να καλέσουν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή που θα λάβουν από το Δήμο και τον αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α).
Στο πλαίσιο του προγράμματος, προσκαλούμε όλες τις γυναίκες της περιοχής να παραβρεθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, είτε στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου είτε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνεται ενημέρωση από ειδικούς ολόκληρη τη μέρα. Πληροφορίες κ. Μαρία Χριστάρα: 23753 50113.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.