Αρχική Uncategorized Εκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Εκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

82 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και κατασκευές παιδιών, από όλη την Ελλάδα με μοναδική αξία, εκτίθενται στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με κεντρικό θέμα 'Αν τα δέντρα μιλούσαν…'. Τα εκθέματα είναι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Οίκαδε, της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Παρουσιάζονται σε ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο, που προβάλει έργα παιδικής τέχνης.
Το δέντρο είναι σύμβολο, τραγούδι, παραμύθι, έργο τέχνης. Αφορμή για σκέψεις σχετικά με την αξία του, τους κινδύνους που το απειλούν τους τρόπους που μπορούμε να το προστατέψουμε. Στα έργα των παιδιών το δέντρο προσωποποιείται, γίνεται καταφύγιο, προσφέρει, παίζει, πονάει, ζητάει βοήθεια, επαναστατεί και εκδικείται.
Την έκθεση «Αν τα δέντρα μιλούσαν…» μπορούν να επισκεφτούν σχολικές ομάδες, που θα συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί το Μουσείο για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Κρατήσεις θέσεων: Τρίτη- Παρασκευή, 210 3312 621, 210 3312 750.

Παράλληλα με τα έργα των παιδιών, το Μουσείο παρουσιάζει τη διαδραστική εγκατάσταση «Φωτιά» του Πέτρου Βρέλλη. Το έργο του προκαλεί όλους τους επισκέπτες και δημιουργεί τον ίδιο προβληματισμό. Πόσο εύκολα θα μπορούσε να καταστραφεί το δάσος από τη φωτιά… Το έργο του Π. Βρέλλη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, το καλοκαίρι του 2010, στην έκθεση ‘Ερυσίχθων. Η σύγχρονη ανάγνωση του μύθου που οργάνωσε το Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Πού: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα, Αθήνα
Πότε: Από 21 Οκτωβρίου, Τρίτη- Παρασκευή,
Τηλέφωνο: 210 3312 621, 210 33112 750


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.