Αρχική Νέα Εκπαιδευτικά προγράμματα Ενυδρείου Κρήτης

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ενυδρείου Κρήτης

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Ενυδρείο ΚρήτηςΟ Θαλασσόκοσμος του Ενυδρείου Κρήτης, ανανεωμένος με 25 επιπλέον δεξαμενές, προσφέρει και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα θέματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη σχολική χρονιά 2009-2010:

1) Το πλαγκτόν των ωκεανών (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο). Οι μαθητές θα ενημερωθούν για το πλαγκτόν: τι είναι, τι συμπεριλαμβάνει, την ποικιλία που υπάρχει σε αυτό, τη σχέση του με την υπόλοιπη ζωή στη θάλασσα, τη σημασία του για το θαλάσσιο περιβάλλον και για τον πλανήτη μας γενικότερα.
2) Ωκεανοί: Σε συνεχή κίνηση (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο). Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα θαλάσσια ρεύματα, πώς δημιουργούνται, τι τα επηρεάζει, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον, πώς επηρεάζουν τη ζωή στη θάλασσα και στον πλανήτη μας γενικότερα.
3) Ποικιλότητα και Προσαρμογές (Νηπ/γείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο). Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη ζωή στη θάλασσα, την ποικιλία των διαφορετικών ειδών, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά βάση των οποίων ξεχωρίζουμε τις μεγάλες κατηγορίες των ζώων, τις διαφορετικές προσαρμογές που παρουσιάζουν θαλάσσια ζώα και πώς αυτές τα «εξυπηρετούν».
4) Συγκριτική Εξέλιξη (Ειδικά προσαρμοσμένο για την Α’ Γυμνασίου). Ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ευελπιστούμε να αποτελέσει εργαλείο για τον καθηγητή/τρια Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου. Ειδικά σχεδιασμένο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου, υποστηρίζει το μάθημα, περιλαμβάνοντας παρατηρήσεις των συστημάτων πρόσληψης τροφής, κυκλοφορίας ουσιών και αναπνοής σε μια σειρά ζωντανών θαλάσσιων ειδών από τα πλέον απλά ως τα σπονδυλωτά.
5) Θαλασσινές Δημιουργίες (Νηπ/γείο – Δημοτικό). Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Ενυδρείο προσφέρει διέξοδο στη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: επίσκεψη στο χώρο με τα ενυδρεία, γενική ενημέρωση για το Ενυδρείο και αρκετό χρόνο για δημιουργία και ελεύθερη έκφραση. Θαλασσινές σφραγίδες και Φανταστικοί βυθοί είναι τα δυο κύρια θέματα στα οποία οι μικροί μαθητές θα απελευθερώσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Οι ημέρες και ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων είναι από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη από 09:00-13:00.

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Τ.Θ. 2214 71003, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: +30 2810 337880 (γραμματεία)
+30 2810 337788 (πληροφορίες)
+30 2810 337888 (ραντεβού)
+30 2810 337707 (κάρτα μέλους)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.