Αρχική Νέα Εκπαιδευτική Βόλτα

Εκπαιδευτική Βόλτα

Αιγυπτιακή Συλλογή Αρχαιολογικό ΜουσείοΈχετε παιδιά που πάνε στο Δημοτικό Σχολείο; Αν ναι, έχουμε να σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα στου Μουσείου τα μέρη. Με μπόλικες αργίες αυτές τις μέρες, θα βρείτε την ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων για να δείτε την Αιγυπτιακή Συλλογή. Ο λόγος που αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτή την έκθεση είναι το νέο εκπαιδευτικό έντυπο που ετοίμασε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για οικογένειες με παιδιά Δημοτικού. «Aνακαλύπτω τα μυστικά της αρχαίας Αιγύπτου» είναι ο τίτλος της έκδοσης, η οποία σας καλεί να “ξεφύγετε” κι εσείς κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο μέσα από την έκθεση της Αιγυπτιακής Συλλογής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και να ανακαλύψετε ποιοι άλλοι εκτός από τη Μαρία και τον Ιωσήφ έφυγαν από την Αίγυπτο λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Το έντυπο αποτελείται από δεκάξι σελίδες δραστηριοτήτων και διανέμεται δωρεάν στην είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο γραφείο Πληροφοριών. Τα μόνα εφόδια που χρειάζεστε για το ταξίδι σας είναι ένα μολύβι, παρατηρητικότητα και φαντασία!

Στο γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διανέμεται επίσης δωρεάν δεκαεξασέλιδο έντυπο με τίτλο “Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο” για οικογένειες με παιδιά Δημοτικού. Περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε επιλεγμένα εκθέματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13.30-20.00, Τρίτη-Κυριακή 08.30-15.00
Tηλ. επικοινωνίας: 210 8217724, 210 8271717

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα
www.namuseum.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.