Αρχική InfoSchool Δημοτικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές: "Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων'' στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές: "Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων'' στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης, με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο – οι Θησαυροί – ο Μηχανισμός», σχεδίασε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με ενιαίο τίτλο: “Το ναυάγιο των Αντικυθήρων…Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα”.

Τα προγράμματα θα διεξάγονται από τις 24 Απριλίου 2012 έως τις 28 Απριλίου 2013. Απευθύνονται σε μαθητές Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού και μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Ο βασικός τους άξονας στηρίζεται στην Έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων που ανασύρθηκαν από το χώρο του περίφημου Ναυαγίου. Τα προγράμματα στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με τον αρχαιολογικό πλούτο του βυθού και ειδικότερα με τους θησαυρούς του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, καθώς και την επιστήμη της Ενάλιας Αρχαιολογίας. Μέσα από τα 378 εκθέματα της Έκθεσης, οι εκπαιδευτικές δράσεις θα αξιοποιήσουν όλες τις θεματικές ενότητές της, καθώς και τα οπτικοακουστικά μέσα που την υποστηρίζουν.

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος: 24 Απριλίου 2012 έως 28 Απριλίου 2013
Διάρκεια προγραμμάτων: 2 ώρες

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τοσίτσα 1, Αθήνα
2108217724
2108217717


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.