Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρχαιοκαπηλία στο μουσείο Μπενάκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρχαιοκαπηλία στο μουσείο Μπενάκη

Το θέμα της αρχαιοκαπηλίας αλλά και τις σημαντικές συνέπειες του παράνομου εμπορίου αρχαιοτήτων αναλαμβάνει να διδάξει στα παιδιά το Μουσείο Μπενάκη μέσα από το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Witness the Past”.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε μόλις πριν λίγες μέρες και θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9-18 ετών και πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 10 π.μ έως τις 11.30 π.μ. Οι άνθρωποι του μουσείου αναλαμβάνουν να γνωρίσουν στα παιδιά τη συγκίνηση της αρχαιολογικής ανακάλυψης αλλά και τι σημαίνει αρχαιοκαπηλία.

Γι΄αυτόν τον σκοπό προβάλλονται τρεις ταινίες μικρού μήκους σχετικά με γνωστές υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Στη συνέχεια τα παιδιά περνούν στη δράση φέρνοντας στο φως τα θαµµένα αντικείµενα δυο εικονικών ανασκαφών -σε διαταραγµένο και αδιατάρακτο περιβάλλον αντίστοιχα- επιχειρώντας να συνθέσουν τη δική τους ερµηνεία για τα ευρήµατά τους και τους ανθρώϖους που τα χρησιµοποίησαν.

Για δηλώσεις συμμετοχής: 210-3671044 & 210-3671070 (καθημερινά 9.00-15.00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

Μουσείο Μπενάκη
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας 17, Αθήνα
210 3671 067-70


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.