Αρχική InfoMommy Υγεία Εκστρατεία για την αντισύλληψη

Εκστρατεία για την αντισύλληψη

Τι κοινό έχουν η Τάμτα, η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς; Και οι τρεις είναι πρέσβειρες της εκστρατείας για την αντισύλληψη που διοργανώνει η Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, υπό τον καθηγητή Αριστείδη Αντσακλή.

Με το σύνθημα «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια» η εκστρατεία έχει στόχο να ενημερώσει για τις επιλογές που η αντισύλληψη παρέχει σήμερα στις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή και το σώμα τους, προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η ανάγκη για την ενημέρωση προκύπτει από τα υψηλά ποσοστά εκτρώσεων, σεξουαλικών νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης που παρατηρούνται στους νέους.

Το ξεκίνημα της ενημερωτικής εκστρατείας πραγματοποιείται με την έναρξη της ιστοσελίδας www.your-life.gr, έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψης για τη σύγχρονη γυναίκα που ξεκινάει τη σεξουαλική της δραστηριότητα, με πληροφορίες για όλα τα είδη αντισύλληψης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, με στόχο την αποφυγή των ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων) και το ασφαλές σεξ. Το περιεχόμενό του είναι σε απλή γλώσσα αλλά με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, δοσμένες από τους γυναικολόγους του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού. Στο site θα υπάρχουν και posts και προσωπικές μαρτυρίες από τις τρεις πρέσβειρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας.

Η καμπάνια ενημέρωσης θα διαρκέσει όλο τον χρόνο και θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις, με εκδηλώσεις για νέους, εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία, αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, viral videos, παρουσία στα social media και σελίδα στο facebook ενώ αναμένεται να κορυφωθεί την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, στις 26 Σεπτεμβρίου.


Τι λένε οι αριθμοί

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τις εκτρώσεις στην Ελλάδα, αφού το 12% των γυναικών στην Ελλάδα έχουν κάνει έκτρωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.
Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους εφήβους παγκοσμίως είναι υψηλό, αφού κάθε χρόνο περίπου 13 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών μένουν έγκυες, ενώ παρατηρείται αύξηση των μολύνσεων από ΣΜΝ σε εφήβους.

Ο καθηγητής κ. Αριστείδης Αντσακλής, διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώνει πώς «παρά την πρόοδο, η χώρα μας έχει μείνει πίσω στο θέμα της αντισύλληψης, σε σχέση με τα ποσοστά της Ευρώπης. «Το 80% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψη μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Μία στις πέντε γυναίκες καταφεύγουν στην έκτρωση, πράξη που βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο την αναπαραγωγική τους ικανότητα και την ψυχική τους υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή τους. Ενώ στην Ευρώπη, οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το ‘χάπι’ φθάνουν το 22% -23%, στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσοστό δεν υπερβαίνει το 4%» δήλωσε ο καθηγητής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.