Αρχική Περιβάλλον Εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (29/5)

Εκστρατεία για τον καθαρισμό των ακτών από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (29/5)

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καλεί όλους μας σε καθαρισμό των ακτών του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου, την Κυριακή 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της εκστρατείας με σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011». Υπολογίζεται ότι η Μεσόγειος κατακλύζεται από 500 τόνους σκουπιδιών, στην πλειοψηφία τους πλαστικών.
Η εκστρατεία ξεκίνησε την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου, για τον καθαρισμό των ακτών και άλλων φυσικών περιοχών και συντονίζεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ συμμετέχουν μαθητές, τοπικοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές πολίτες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε ευρω-μεσογειακό επίπεδο με στόχο όχι μόνο την προστασία και τον καθαρισμό των ακτών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των πολιτών.

Οι υπεύθυνοι του Δικτύου τονίζουν ότι ο καθαρισμός των ακτών και των βυθών από πάσης φύσεως απορρίμματα είναι υπόθεση όλων μας και πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπική, υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματα μας ως πολιτών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μεσόγειος κατακλύζεται από 500 τόνους σκουπιδιών που προέρχονται από πλαστικά υλικά. Όσο για τις ελληνικές ακτές, περίπου το 50% της ρύπανσης είναι πλαστικά απορρίμματα.

Στη διάρκεια της περσινής εκστρατείας πήραν μέρος περισσότεροι από 17.000 εθελοντές, οι οποίοι καθάρισαν 241 φυσικές περιοχές (ακτές, βυθούς, όχθες ποταμών, λίμνες, πάρκα), με τη συμμετοχή 274 φορέων σε 34 νομούς της Ελλάδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.