Αρχική Νέα Εκστρατεία της WWF για τον Κραυγαετό

Εκστρατεία της WWF για τον Κραυγαετό

Ο Κραυγαετός συναντάται ως μετανάστης στην Ελλάδα συχνά το καλοκαίρι. Όμως, λιγότερα από 90 ζευγάρια φωλιάζουν πια στην Ελλάδα.

Είναι πλέον ένα από τα σπάνια είδη πτηνών και η προστασία του είναι επιτακτική για να μην αφανιστεί το είδος.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην διάσωση του Κραυγαετού συνδράμοντας το έργο της WWF.

Μέσω της υιοθεσίας επιτυγχάνεται η προστασία του δάσους της Δαδιάς, ενός από τους σημαντικότερους βιοτόπους για αρπακτικά πουλιά σε όλη την Ευρώπη.

Πραγματοποιούνται μελέτες και προτάσεις για τη σωστή χωροθέτηση των ανεμογεννητριών, ώστε να μη δημιουργούν κίνδυνο πρόσκρουσης για τα πουλιά.

Επίσης χαρτογραφούνται οι αλλαγές κάλυψης γης, με στόχο να διαφυλαχθεί η ποικιλία δάσους και ανοιχτών εκτάσεων στην ελληνική ύπαιθρο, που είναι απαραίτητη για τα αρπακτικά.

Τέλος, παρακολουθείται κάθε χρόνο η εξέλιξη του πληθυσμού του Κραυγαετού μέσα από καταμέτρηση των φωλιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.