Αρχική Νέα Στόχος η ελληνική Wikipedia να γίνει η καλύτερη e-γκυκλοπαίδεια

Στόχος η ελληνική Wikipedia να γίνει η καλύτερη e-γκυκλοπαίδεια

Οι φίλοι της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, Wikipedia, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της διοργανώνουν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 5:30 το απόγευμα μια εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια.
Η εκδήλωση, που φιλοδοξεί να προσελκύσει νέους χρήστες και εν δυνάμει συντάκτες της εγκυκλοπαίδειας, διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και τους συντάκτες της Wikipedia.
Σηματοδοτείται έτσι και η έναρξη μεγάλης εκστρατείας για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στην Ελλάδα από τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της μεγαλύτερης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.
Στόχος τους είναι να φτάσει η ελληνική έκδοση τα 120.000 λήμματα (σήμερα φιλοξενεί 58.500 καταχωρίσεις) και να γίνει μία από τις καλύτερες διεθνώς, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων.
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων και και θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε χώρο με πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, εφόσον διαθέτουν προσωπικό υπολογιστή, να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση επιτόπου.

Η κοινότητα της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia επιδιώκει η Βικιπαίδεια να γίνει μια από τις καλύτερες διεθνώς, αυξάνοντας ποσοτικά και ποιοτικά τα λήμματά της, με τη συστηματική προσθήκη νέου περιεχομένου Η πορεία της προς αυτό τον στόχο θα ενισχυθεί με επιπλέον ανάπτυξη και αξιολόγηση περιεχόμενου με ανοιχτή διαδικασία στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μέσα από τη δράση http://mywikipedia.gr/.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η συμμετοχή των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονική κοινότητα στα πλαίσια του Δικτύου Καινοτόμων Εκπαιδευτικών "Συμμετέχω" (http://i-participate.sch.gr/groups/wikipedia) και η οποία αριθμεί ήδη περισσότερα από 80 μέλη.

Οι θέσεις στο βιωματικό σεμινάριο είναι περιορισμένες (μόνο 60 συμμετέχοντες), συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο http://go.eellak.gr/wikipedia17012010.

Η Wikipedia απασχολεί διεθνώς περίπου 100.000 εθελοντές συντάκτες και επιμελητές άρθρων. Περιλαµβάνει 17 εκατοµµύρια άρθρα, προσελκύει κάθε µήνα 400 εκατοµµύρια χρήστες και αποτελεί τον πέµπτο πιο δημοφιλή ιστότοπο στον κόσµο. Η αξία της αποτιμάται στα 5 δισεκατοµµύρια δολάρια.
Ο ιδρυτής της, Τζίμι Ουέιλς, ζήτησε φέτος από τους χρήστες της 16 εκατ. δολάρια προκειµένου να παραµείνει η εγκυκλοπαίδεια ανεξάρτητη. Στα ταμεία του ιδρύματος της Wikipedia εισέρευσαν σε μόλις 50 ημέρες περισσότερα από 16 εκατομμύρια. Συνολικά, έγιναν περίπου 500.000 δωρεές από 140 χώρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.