Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Ελπιδοφόρα μελέτη για καρκινοπαθείς εγκύους

Ελπιδοφόρα μελέτη για καρκινοπαθείς εγκύους

Ελπίδα σε εγκύους που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού δίνει μια νέα μελέτη, που υποστηρίζει ότι χημειοθεραπεία και εγκυμοσύνη δεν είναι απαραίτητα αντίθετες έννοιες.

Σύμφωνα με την νέα αυτή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet Oncology», τα μωρά που εκτέθηκαν σε χημειοθεραπεία όσο βρίσκονταν στη μήτρα καρκινοπαθούς μητέρας, αναπτύχτηκαν εξίσου καλά με εκείνα που γεννήθηκαν από υγιείς γυναίκες.

Έτσι, όπως υποστηρίζει η μελέτη, οι καρκινοπαθείς έγκυοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να διακόψουν την κύηση αλλά να έχουν στόχο μια φυσιολογική σε διάρκεια εγκυμοσύνη, αφού η διακοπή της κύησης δεν φαίνεται να ενισχύει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να ξεπεράσει την ασθένεια. Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις ο καρκίνος μπορεί παράλληλα να αντιμετωπίζεται τόσο με χειρουργική επέμβαση όσο και με χημειοθεραπεία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και σε γενικές γραμμές η χειρουργική επέμβαση είναι ασφαλής και στα τρία τρίμηνα.

Ο καρκίνος του μαστού σε εγκύους γυναίκες συνήθως διαγιγνώσκεται αργότερα από το συνηθισμένο επειδή αναμενόμενες αλλαγές στο σώμα, όπως η αύξηση του μεγέθους του στήθους, επισκιάζουν τα συμπτώματα.

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο δρ Φρέντερικ Αμαντ, που εργάζεται στο Leuven Cancer Institute, στο Βέλγιο, δηλώνει ότι οι νέες γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας διευκολύνουν τη θεραπεία του καρκίνου, παρέχοντας ελπίδες στη μητέρα και το παιδί, στις περισσότερες περιπτώσεις. "Οι περισσότερες μητέρες αισθάνονται δυνατές και είναι ακόμα πιο πρόθυμες να υποβληθούν στη χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού και των παρενεργειών, αφού μάχονται και για το παιδί τους".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.