Αρχική Νέα Ενισχύστε οικονομικά «Τα Παιδικά Χωριά SOS»

Ενισχύστε οικονομικά «Τα Παιδικά Χωριά SOS»

Λόγω της οικονομικής κρίσης, τα έσοδα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος μειώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην υποστήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
Μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά τα Παιδικά Χωριά SOS μέσω sms: Γράψτε SOS και στείλτε το στο 54345 (Χρέωση 2,94 €)

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, που δραστηριοποιούνται από το 1979 στην Ελλάδα είναι φιλανθρωπικό σωματείο, που παρέχει φροντίδα σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κοινωνικά και οικονομικά, με αποτέλεσμα να αναζητούν υποστήριξη και βοήθεια.

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα:
Παιδικό Χωριό SOS Βάρης
Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Θεσσαλονίκης
Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη
Ξενώνες Κακοποιημένων βρεφών και νηπίων (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη)
Κέντρα Στήριξης του Παιδιού και της Οικογένειας (Αθήνα - Αλεξανδρούπολη - Καλαμάτα)
Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αλεξανδρούπολη

Το 2010 διαπιστώθηκε για πρώτη φορά μια ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση οικογενειών που ζήτησαν βοήθεια από τον Οργανισμό, με βασική αιτία τα οικονομικά προβλήματα, οικογένειες δηλαδή που αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που προέρχονται από την φτώχεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων αφορούσε περιπτώσεις οικογενειών όπου οι γονείς αντιμετώπιζαν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (π.χ. εξαρτημένοι γονείς, ψυχικά ασθενείς γονείς, κακοποίηση, σοβαρή παραμέληση).

Τα έσοδα των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος προέρχονται αποκλειστικά από Δωρεές και Χορηγίες ιδιωτών και εταιρειών. Δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.