Αρχική InfoMommy Συμβουλές Ενισχύστε την αισιοδοξία σας

Ενισχύστε την αισιοδοξία σας

Συνηθίζετε να τα "βάφετε" μαύρα με τις πρώτες δυσκολίες, να αγχώνεστε με το παραμικρό και να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο; Αν διαβάσετε την παρακάτω έρευνα, μάλλον θα αλλάξετε άποψη: "Η αισιοδοξία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συμβάλλει στην ταχύτερη ανάρρωση έπειτα από επεμβάσεις στην καρδιά. Επίσης, σας βοηθά να αντιδράσετε επιτυχώς σε δύσκολες καταστάσεις, να ξεπεράσετε αποτελεσματικά τα εμπόδια και να βρείτε εύκολα λύση στα προβλήματά σας. Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι είστε φύσει απαισιόδοξος άνθρωπος, κι εδώ τα νέα είναι καλά. Οι επιστήμονες μάς διαβεβαιώνουν ότι η αισιοδοξία και η θετική σκέψη μπορούν να καλλιεργηθούν.
Πώς θα το πετύχετε: Συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να βλέπει την απαισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, χωρίς όμως να μπορείτε να αντισταθείτε σ' αυτό το συναίσθημα. Σταματήστε και αναρωτηθείτε: "Μήπως η αισιόδοξη πλευρά έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι σωστή και να με φέρει κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα;" Ρωτήστε την άποψη ανθρώπων που εμπιστεύεστε για το κατά πόσο πιστεύουν ότι είναι βάσιμη η απαισιοδοξία σας. Οι τρίτοι άλλωστε είναι συνήθως πιο αντικειμενικοί κριτές. Στο τέλος τέλος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε να βλέπετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο και χαρούμενο παρά μίζερο και κακοδιάθετο. Κι ίσως έτσι, ελκύσετε κι άλλα πολλά "καλά".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.