Αρχική Περιβάλλον Επέστρεψαν τα χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία Επιταλίου

Επέστρεψαν τα χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία Επιταλίου


Στην παραλία του Επιταλίου, μια παραλία μοναδικού κάλλους, στον Πύργο, εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, σήμερα λούονται και πάλι μικροί και μεγάλοι παραθεριστές, ενώ παράλληλα, επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί.

Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, αλλά και των σπάνιων χελωνών.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρηση και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να παραδοθεί κι αυτή στους πολίτες, ενώ σειρά θα πάρουν και άλλες παραλίες, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.