Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Επειδή μέσα στη μέρα δεν πεινάω ιδιαίτερα, εξοικονομώ θερμίδες για το βράδυ. Είναι σωστό;

Επειδή μέσα στη μέρα δεν πεινάω ιδιαίτερα, εξοικονομώ θερμίδες για το βράδυ. Είναι σωστό;

Ερώτηση: Επειδή μέσα στη μέρα δεν πεινάω ιδιαίτερα, αποφεύγω τα ενδιάμεσα γεύματα, εξοικονομώντας θερμίδες για το βράδυ. Είναι σωστό;

Απάντηση: Επειδή δεν πεινάτε πολύ την ημέρα, παραλείπειτε το πρωινό και το μεσημεριανό για να γλιτώσετε θερμίδες έτσι ώστε να μπορέσετε να φάτε περισσότερο το βράδυ. Λοιπόν, έχετε μάλλον λανθασμένη εντύπωση όσον αφορά τη διατροφή σας και τη διατήρηση του βάρους σας. Βασικά, δεν γλιτώνετε και πολλά. Καταρχάς, όταν τρώτε μόνο μία φορά την ημέρα, ο οργανισμός έχει την τάση να μην καίει τις αναμενόμενες θερμίδες. Επιπλέον, όταν περιμένετε μέχρι το βράδυ να φάτε, θα έχετε μια ακατανίκητη πείνα που δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε ιδιαίτερα έξυπνες διατροφικές επιλογές το βράδυ, τρώγοντας ό,τι βρείτε μπροστά σας. Όταν παραλείπετε γεύματα, τα επίπεδα σακχάρου του αίματος πέφτουν και αυτό μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για γλυκά. Αυτό σημαίνει ότι αργότερα θα θέλετε να φάτε και κάτι γλυκό που μπορεί να είναι πιο παχυντικό απ' ό,τι αν τρώγατε ένα κανονικό πρωινό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άτομα που τρώνε μόνο μία φορά την ημέρα ένα μεγάλο γεύμα το βράδυ, παρήγαγαν μεγαλύτερη ποσότητα γκρελίνης, ορμόνη που προκαλεί την πείνα, παρά όταν κατανάλωναν τις ίδιες θερμίδες απλωμένες σε 3 χωριστά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.