Αρχική InfoTeens Υγεία Επικίνδυνες οι συχνές ακτινογραφίες για παιδιά και εφήβους

Επικίνδυνες οι συχνές ακτινογραφίες για παιδιά και εφήβους

Νέα αμερικανική έρευνα έδειξε τελευταία ότι τα παιδιά και οι έφηβοι, που εκτίθενται συχνά σε ακτινοβολίες μέσα από ακτινογραφίες και κυρίως αξονικές τομογραφίες, εμφανίζουν και μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο αργότερα στη ζωή τους. Σήμερα που οι μελέτες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στα παιδιά είναι ελάχιστες, η παρούσα έρευνα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών των επιστημόνων το μέσο παιδί και ο έφηβος στις ΗΠΑ μέχρι την ηλικία των 18 ετών θα κάνει περισσότερες από επτά διαγνωστικές ακτινολογικές εξετάσεις. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές τις εξετάσεις αφορούν απλές ακτινογραφίες (ακτίνες Χ), με την ακτινοβολία να είναι σχετικά μικρή.
Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αυξητική τάση που καταγράφεται στις αξονικές τομογραφίες δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία, αφού οι τελευταίες εκπέμπουν πολύ περισσότερη ακτινοβολία και αυξάνουν περισσότερο τον κίνδυνο για καρκίνο. Η ανησυχία των επιστημόνων δεν αφορά μόνο περιστατικά καρκίνου, αλλά και οποιοδήποτε βιολογικό σύστημα του οργανισμού του παιδιού που μπορεί επίσης να επηρεαστεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.