Αρχική InfoMommy Νέα Επιστήμονες ζητούν πολιτειακή δράση κατά της νευρικής ανορεξίας

Επιστήμονες ζητούν πολιτειακή δράση κατά της νευρικής ανορεξίας

Την ανάληψη δράσης, από τις κυβερνήσεις των χωρών, για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας προτείνει μια έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου LSE.

Συγκεκριμένα, και με δεδομένο ότι οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας και τα περιοδικά ακόμη χρησιμοποιούν πολύ αδύνατα μοντέλα στην παρουσίαση των προϊόντων τους, συνεχίζοντας έτσι να προβάλλουν ως πρότυπα τα πολύ αδύνατα έως και αποστεωμένα σώματα, οι επιστήμονες του LSE προτείνουν ως λύση την απαγόρευση των λιπόσαρκων μοντέλων από τις διαφημίσεις μόδας και τις πασαρέλες.

Από την έρευνα, στην οποία μελετήθηκαν περίπου 3.000 γυναίκες από τη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη διαπιστώθηκε ότι το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον επηρεάζει τις αποφάσεις των νέων γυναικών που καταδικάζουν τους εαυτούς τους σε ασιτία προκειμένου να επιτύχουν το «ιδανικό» σωματικό βάρος.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές η ανορεξία είναι μία κοινωνικά μεταδιδόμενη ασθένεια και το 90% των περιπτώσεων αφορά σε νέες γυναίκες, μεταξύ 15 και 34 χρόνων. Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο αδύνατες γυναίκες απαντώνται στην Αυστρία - με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 23,67 όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 25. Στην Αυστρία απαντάται και το μεγαλύτερο ποσοστό νευρικής ανορεξίας, 1,35%, ενώ μεταξύ των νέων γυναικών αγγίζει το 4,02%. Μεταξύ των νέων γυναικών ο χαμηλότερος ΔΜΣ είναι στην Ιταλία, με 21,40.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.