Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Επιφάνεια αφής θα κάνει τα ακροδάχτυλά μας ζωντανά χειριστήρια

Επιφάνεια αφής θα κάνει τα ακροδάχτυλά μας ζωντανά χειριστήρια

Στις διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, παρακολουθούμε τους ήρωες να καθοδηγούν αναγνωριστικά μη επανδρωμένα οχήματα χρησιμοποιώντας οθόνες αφής.

Κάτι ανάλογο προσπαθούν να επιτύχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Το εγχείρημα, που το έχει ονομάσει χαϊδευτικά το εργαστήριο ρομποτικής DREAM (όνειρο) από τα αρχικά του (Dynamically Resizing Ergonomic and Multi-touch), κάνει χρήση της «επιφάνειας Microsoft» και ενός ειδικά ανεπτυγμένου προγράμματος.

Στόχος είναι να καταφέρουν να συντονίζουν με χειρονομίες πάνω στην επιφάνεια αφής ρομποτικά διασωστικά συνεργεία, για δυνητικά έκτακτες ανάγκες.

Αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Holly Yanco και στην πραγματικότητα κάνει τα ίδια μας τα δάκτυλα joystick. Με το ένα χέρι ελέγχονται οι κινήσεις και από το άλλο η κάμερα. Αν και είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, έχει ήδη βοηθήσει σε διασωστικές επιχειρήσεις στον τυφώνα Κατρίνα, και είναι ένα πολλά υποσχόμενο «εργαλείο».

Πηγή: http://techit.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.