Αρχική Νέα Εργαστήρια στο Πλανητάριο με αφορμή το Αφιέρωμα στα Κοράλλια, τους Υφάλους και τα Κοχύλια

Εργαστήρια στο Πλανητάριο με αφορμή το Αφιέρωμα στα Κοράλλια, τους Υφάλους και τα Κοχύλια

Μια σειρά από αφηγηματικά δρώμενα και εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίου ξεκινούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου με αφορμή το «Αφιέρωμα στα Κοράλλια, τους Υφάλους και τα Κοχύλια».

Την ίδια στιγμή που στο Θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου θα προβάλλεται η ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι» και στο Ισόγειο του Ιδρύματος θα πραγματοποιείται -σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλαδρή Φυσικής Ιστορίας- η ειδική θεματική Έκθεση «Κοράλλια και Κοχύλια», η Βιβλιοθήκη προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ενδιαφέρουσα σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν:

1. Αφηγηματικά δρώμενα με τίτλο:

«Σαν Όνειρο Θαλασσινό…»

Σ’ ένα ταξίδι σε βυθούς ανεξερεύνητους με βαθιές χαράδρες και μυστικά περάσματα, γεμάτους μυστηριώδη πλάσματα και θαλασσόδεντρα που στοίχειωσαν στο πέρασμα του χρόνου, θα μας παρασύρει η αγαπημένη αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη στo πλαίσιo του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας. Το ταξίδι θα κάνει πιο ονειρικό ο Γιάννης Ψειμάδας με τη μουσική και τα ηχητικά τοπία που θα δημιουργεί.

Ημερομηνίες και ώρες:
* Τετάρτη 28 Απριλίου, ώρες: 19:30-20:30 και
* Παρασκευή 30 Απριλίου, ώρες: 19:00-20:00

2. Εργαστήρια ηλεκτρονικής εικονογράφησης βιβλίου με τίτλο:

«Μία άνοιξη γεμάτη Κοράλλια και Κοχύλια»
με τον εικονογράφο Αντώνη Ασπρόμουργο.

Τα αγαπημένα ηλεκτρονικά εργαστήρια μικρών και μεγάλων… ξεκινούν και πάλι!
Εσείς καλείστε να βάλετε ΜΟΝΟ τη φαντασία και το ταλέντο σας. Εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα! Με την καθοδήγηση του γνωστού εικονογράφου Αντώνη Ασπρόμουργου, ανάμεσα σε βιβλία και μπροστά από υπολογιστές, θα κατανοήσουμε την τεχνική της ηλεκτρονικής εικονογράφησης και τον τρόπο με τον οποίο μια εικόνα συμπληρώνει αρμονικά το κείμενο ενός βιβλίου. Κάθε μάθημα διαρκεί τρεις ώρες και οι επίδοξοι «εικονογράφοι» μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

* Πέμπτη 22 Απριλίου, ώρες: 16:30 – 19:30
* Σάββατο 24 Απριλίου, ώρες: 10:30 – 13:30
* Τρίτη 27 Απριλίου, ώρες: 16:30 – 19:30
* Πέμπτη 6 Μαΐου, ώρες: 16:30 – 19:30
* Σάββατο 8 Μαΐου, ώρες: 10:30 – 13:30

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας και πραγματοποιούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Για τη δήλωση συμμετοχής, η οποία είναι απαραίτητη, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 94 69 631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.