Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Ερ.: Πώς να περιποιηθώ τα νυχάκια του μωρού μου;

Ερ.: Πώς να περιποιηθώ τα νυχάκια του μωρού μου;

Πολλές μαμάδες, ειδικά όσες έχουν μικρά μωρά κάτω του 1 έτους έχουν φόβο για το πως να περιποιηθούν το παιδί τους ώστε να μην το τραυματίσουν.

Τα νυχάκια του μωρού σας είναι τόσο απαλά και κοντά στο δέρμα που συχνά μπορεί να φοβάστε ότι μπορεί να το κόψετε στην προσπάθεια σας να το περιποιηθείτε. Όμως θυμηθείτε ότι εάν τα νύχια του είναι μακριά έχει περισσότερες πιθανότητες να γρατσουνιστεί, οπότε πρέπει να φροντίζετε να τα κόβετε.

Η καλύτερη ώρα για να τα κόψετε είναι ενώ βρίσκεται σε βαθύ ύπνο ή αμέσως μετά το μπάνιο καθώς τα νύχια του θα έχουν μαλακώσει. Εάν το παιδί σας είναι ξύπνιο αλλά κάπως ανήσυχο με αυτή την διαδικασία φροντίστε να είναι και κάποιος άλλος μαζί σας ώστε να του αποσπά την προσοχή. Εάν είστε μόνη τότε φροντίστε να έχετε κοντά κάποιο από τα αγαπημένα του παιχνίδια. Αυτό θα το απασχολήσει όσο εσείς θα κάνετε το μωρουδίστικο πεντικιούρ.

Φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό ψαλίδι για μωρά, που να μην είναι αιχμηρό στο περίβλημα του ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Ακολουθήστε τη φυσική γραμμή που έχει το νύχι καλύτερα παρά να τα κόβετε αυστηρά ίσια, κατί που μπορεί να δημιουργήσει κοφτερές γωνίες και άρα να προκαλέσει γρατσουνιές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.