Αρχική InfoMommy Υγεία Ερ: Ταλαιπωρούμαι από κρυολογήματα πιο συχνά σε σχέση με άλλους. Αυτό σημαίνει πως έχω κακό ανοσοποιητικό σύστημα;

Ερ: Ταλαιπωρούμαι από κρυολογήματα πιο συχνά σε σχέση με άλλους. Αυτό σημαίνει πως έχω κακό ανοσοποιητικό σύστημα;

Απ: Το να αρρωσταίνεις συχνά δεν σημαίνει ότι έχεις «κακό» ανοσοποιητικό, απλώς πως η ικανότητά του να καταπολεμά τα μικρόβια αποδυναμώνεται. Πολλά πράγματα μπορούν να μειώσουν την ικανότητα αντιμετώπισης των μικροβίων, συμπεριλαμβανομένης της πίεσης. Εάν ο γιατρός σου διαγνώσει πως είσαι υγιής, μπορείς να ενισχύσεις την ικανότητα του οργανισμού σου στην αντιμετώπιση των μικροβίων με τους παρακάτω τρόπους.
Καταρχάς, ξεκίνησε από τα βασικά: Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Ασκήσου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ενώ τα βράδια κάνε ασκήσεις αναπνοής ή κάποια άλλη τεχνική για να χαλαρώνεις από την καθημερινή πίεση.
Όταν ο καιρός αλλάζει, από κρύος γίνεται πιο ζεστός, πάρε επιπλέον προφυλάξεις για να αποφύγεις τους περισσότερους από 200 ιούς που μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα. Το σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πλένεις τα χέρια σου καλά και συχνά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα καθαρίζεις με σαπούνι και ζεστό νερό για 15 έως 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, μην μοιράζεσαι γυάλινα ποτήρια ή άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης με φίλους ή ακόμη και την οικογένειά σου, ενώ πρέπει να αποφεύγεις τη στενή επαφή με κάποιον που είναι άρρωστος.
Το καλύτερο συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να σε βοηθήσει είναι το αρωματικό φυτό astragalus (Astragalus membranaceus), το οποίο χρησιμοποιείται στην Κίνα για να την πρόληψη και την καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος. Ωστόσο, ίσως χρειαστούν 6 έως 8 εβδομάδες μέχρι να επιδράσει πλήρως στον οργανισμό σου. Οπότε, εφοδιάσου και με υπομονή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.