Αρχική Περιβάλλον Εσείς πώς φροντίζετε το ψυγείο σας;

Εσείς πώς φροντίζετε το ψυγείο σας;

Αρκετά, λίγο ή απλώς το αφήνετε στην τύχη του; Λοιπόν, αμερικανικές έρευνες έρχονται να πιστοποιήσουν ότι τα ψυγεία μας είναι μάλλον βρόμικα, αφού φαίνεται ότι τα καθαρίζουμε μόλις 1-2 φορές το χρόνο, ενώ επίσης δεν αποθηκεύουμε τις τροφές σωστά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλειά τους και κατ’ επέκταση η ασφάλειά μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα λάθη που συνήθως κάνουμε, δίνοντάς σας συγχρόνως και τις σωστές λύσεις για να μη θέτετε σε κίνδυνο την υγεία σας.

1. Λάθος. Αποθηκεύουμε τα αβγά και το γάλα στα ράφια που βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου. Αυτό είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου και δεν πρέπει να αποθηκεύονται πράγματα που χαλάνε εύκολα.
Σωστό: Βάλτε στα συγκεκριμένα ράφια προϊόντα όπως καρυκεύματα, κέτσαπ, μουστάρδα κ.λπ.

2. Λάθος: Αφήνουμε το κόκκινο κρέας στη συσκευασία του κρεοπωλείου. Το αίμα και τα υγρά του κρέατος συνήθως στάζουν και μολύνουν άλλες τροφές που βρίσκονται από κάτω.
Σωστό: Τυλίξτε το κρέας με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε το σε ένα πιάτο στο πιο χαμηλό ράφι.

3. Λάθος: Έχουν χυθεί διαφορές τροφές ή υγρά και απλά το σκουπίζουμε.
Σωστό: Δεν αφήνουμε τα υγρά να ξεραθούν γιατί αυτό δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Αν κάτι στάξει, το καθαρίζουμε αμέσως με σαπούνι και φροντίζουμε να καθαρίζουμε το ψυγείο τακτικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.