Αρχική Νέα Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων (24/5)

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων (24/5)

Μια μέρα αφιερωμένη στα πάρκα και τους χώρους πράσινου, που γιορτάζεται από το 1999 σε πολλές πόλεις της Ευρώπης με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και τη γνωριμία τους με τους εναπομείναντες αστικούς βιότοπους.
Δυστυχώς, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο απ' όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος περιγράφει ως «ανεκτή» την αναλογία 10 τετραγωνικά πρασίνου ανά κάτοικο, η Αθήνα προσφέρει μόλις 2,5 τετραγωνικά σε κάθε έναν από τους κατοίκους της.

Εσείς μπορείτε να τιμήσετε την Ημέρα των Πάρκων, καθώς συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος, παίρνοντας τα παιδιά για μια βόλτα σε κάποιο από τα λιγοστά πάρκα της πόλης.
Ιδανική πρόταση είναι ο Βοτανικός Κήπος, που τέτοια εποχή είναι ολάνθιστος, το πάρκο Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον, ο Εθνικός Κήπος, αλλά και το αττικό άλσος στα Τουρκοβούνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.