Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Ευρωπαϊκή συνάντηση για το σχολικό εκφοβισμό (6/7)

Ευρωπαϊκή συνάντηση για το σχολικό εκφοβισμό (6/7)

Οι συνεδριακές εγκαταστάσεις του Μουσείου της Ακρόπολης θα φιλοξενήσουν την Παρασκευή 6 Ιουλίου την ευρωπαϊκή συνάντηση «Χτίζοντας ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια το Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του έργου «Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό», που υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους πέντε ευρωπαϊκούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Daphne III. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό ως απαραίτητου ευρωπαϊκού εργαλείου για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής και την επεξεργασία/διάδοση των επιτυχημένων πρακτικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει λάβει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Στην πρωτοβουλία έχουν ήδη συστρατευθεί 17 ευρωπαϊκοί οργανισμοί από 12 χώρες μέλη που καλύπτουν το 62% του ευρωπαϊκού πληθυσμού όπως η Ιταλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Εσθονία, Μάλτα, Λιθουανία, Σουηδία, Ρουμανία με την χώρα μας να ασκεί το συντονισμό του εγχειρήματος.

Το μεγάλο αυτό βήμα δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί αποτέλεσμα μακρόχρονης εργασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα σχολεία της χώρας μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε συνεργασία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, διαρκούς επαγρύπνησης και ενεργού υποστηρικτικής παρέμβασης μέσα από την Εθνική Γραμμή για το Παιδί 1056 και διακεκριμένης διεθνούς παρουσίας και δραστηριοποίησης του οργανισμού μας, η οποία στηρίζεται στην αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία, χαρακτηριστικά τόσο απαραίτητα κατά την ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.