Αρχική Νέα Ε.Φ.Ε.Τ: Αλλεργιογόνος ουσία σε σοκολάτες

Ε.Φ.Ε.Τ: Αλλεργιογόνος ουσία σε σοκολάτες

Την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας, πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

* Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία 'Σοκολάτα FRESH - Μαύρη σοκολάτα', που παράγεται από την 'FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Α.Β.Ε.Ε.'. Το ανωτέρω προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 75 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 15 - 9 - 10.
* Σοκολάτα με γλυκαντικά, με την εμπορική ονομασία 'Pure chocolate DELHAIZE' Βελγίου, που διακινείται στην Ελλάδα από την 'ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.'. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες 33 g και με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03 - 2010.
* Μαύρη σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία 'RIQUET ΜΑΥΡΗ', που διακινείται στην Ελλάδα από την 'ALDI ΕΛΛΑΣ SUPER MARKET ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΠΕ & ΣΙΑ Ε.Ε.'. Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g, με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από το τέλος: SEP 2010 / 21336.
* Σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία 'ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ Σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ'. Το προϊόν διακινείται από την 'Χ. ΚΟΣΜΙΔΗ - Ν. ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ', σε συσκευασίες των 90 g, με ανάλωση κατά προτίμηση έως 11 - 04 - 10.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται όσοι καταναλωτές παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε γάλα να μην καταναλώσουν τα ανωτέρω προϊόντα.
Πηγές: Ε.Φ.Ε.Τ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.