Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Ζωικό βασίλειο, ποια είδη απειλούνται;

Ζωικό βασίλειο, ποια είδη απειλούνται;

Στον πλανήτη μας κατοικούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Χτίζουν νέες πόλεις και δρόμους, αποψιλώνουν τα δάση ή αποστραγγίζουν βάλτους όπου κατοικούν πολλά ζώα. Η γη, το νερό και ο αέρας δηλητηριάζονται. Πολλά ζώα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές και να επιβιώσουν. Μερικά μάλιστα απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα ζώα που ζουν σε πολύ μικρές εκτάσεις βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο δράκος του Κόμοντο είναι η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο και ζει μόνο σε μερικά μικρά νησιά της Ινδονησίας.

Δράκος του Κόμοντο

Η ορνιθόπτερη πεταλούδα της βασίλισσας Αλεξάνδρας είναι η μεγαλύτερη πεταλούδα στον κόσμο. Ζει μόνο στην Παπούα Νέα Γουινέα, σε μια λωρίδα δασικής έκτασης που συνεχώς αποψιλώνεται.

Πέντε είδη ρινόκερου ζουν στην Ασία και στην Αφρική. Όλα απειλούνται με εξαφάνιση, γιατί ο άνθρωπος τους κυνηγά για το κέρατό τους. Τον Μεσαίωνα, το περίεργο κέρατο του ρινόκερου είχε εμπνεύσει παράξενες ιστορίες για μονόκερους.

Ρινόκερος

Το πανέμορφο κετζάλ ζει στην Κεντρική Αμερική. Για πολλά χρόνια το κυνηγούσαν για τα πολύχρωμα φτερά του. Σήμερα τα δάση όπου ζει αποψιλώνονται από τους φτωχούς γεωργούς για να γίνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Κετζάλ

Οι τίγρεις της Βεγγάλης ζουν στην Ινδία. Ανήκουν στα προστατευόμενα είδη ζώων αλλά κινδυνεύουν να χάσουν τον βιότοπό τους, ενώ οι κυνηγοί εξακολουθούν να τις σκοτώνουν. Υπολογίζεται ότι μόνο 4.500 τίγρεις της Βεγγάλης ζουν ελεύθερες στη ζούγκλα.

Τίγρη Βεγγάλης

Το γιγαντιαίο πάντα είναι πολύ σπάνιο. Ζει στα ομιχλώδη δάση με μπαμπού της Κίνας. Τα δάση αυτά αποψιλώνονται καθώς τα χωριά μεγαλώνουν. Το πάντα είναι το σύμβολο του Διεθνούς Ταμείου για τη Φύση (WWF).

Πηγή: "Όλα όσα θέλω να μάθω - Η πρώτη μου εγκυκλοπαίδεια"


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.