Αρχική Βιβλία Ημερολόγιο 2010-Πλανήτης Γη

Ημερολόγιο 2010-Πλανήτης Γη

Ημερολόγιο 2010-Πλανήτης Γη Παιδιά από 33 χώρες του κόσμου "ζωγράφισαν" τον Πλανήτη Γη σε ένα ξεχωριστό ημερολόγιο για το 2010

"Τα παιδιά αγαπούν το φυσικό περιβάλλον, θέλουν έναν ήλιο που να γελάει, ένα φεγγάρι που δεν κλαίει και τα αστέρια να μη δακρύζουν, αλλά να λαμπυρίζουν, θέλουν φως, πολύ φως, καθαρό ουρανό, ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση, να αναπνέουν ελεύθερα, έτσι όπως εκφράζονται στις ζωγραφιές τους, με χρώματα, αισθήματα και αγάπη για τον κόσμο, που μας περιβάλλει, που μας αγκαλιάζει, που μας δίνει ζωή: Τον Πλανήτη, τη Γη μας".

Με τα λόγια αυτά το κοινωφελές ίδρυμα «οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη», προλογίζει μία ιδιαίτερη έκδοση, ένα διαφορετικό ημερολόγιο για το 2010, με δημιουργούς παιδιά από όλο τον κόσμο. «Ο Πλανήτης Γη, το σπίτι μας», είναι η θεματική ενότητα του ημερολογίου και τις σελίδες του πλουτίζουν 70 ζωγραφιές παιδιών, ηλικίας από 6 έως 15 ετών, που επιλέγησαν μεταξύ 7.500 που συμμετείχαν -μέσω 460 φορέων της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, από 33 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής- στο διεθνή διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξαν οι "Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη".

«Καθώς επί πέντε μέρες απλώνονταν μπροστά μας οι ζωγραφιές παιδιών από τριάντα τρεις χώρες του κόσμου, δεν έπαψα να σκέφτομαι και να νιώθω την αμηχανία των μεγάλων, αντιμέτωπη με τη σοφία των μικρών», αναφέρει η ιστορικός της Τέχνης Ευθυμίας Γεωργιάδου-Κούντουρα, εξηγώντας ότι στις εικόνες που σχεδίασαν, χρωμάτισαν, χάραξαν και κατασκεύασαν τα παιδιά, αποτυπώνονται η φαντασία, το χιούμορ, η οικολογική ευαισθησία, αλλά και η ανησυχία, η κριτική διάθεση.

Το διαγωνισμό προκήρυξαν οι "Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας 2009», σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ και την υποστήριξη της Helexpo ΑΕ. Συμμετείχαν οι χώρες: Αίγυπτος, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ινδονησία, Ιράν, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λίβανος, Μάλτα, Μπανγκλαντές, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σρι Λάνκα, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Χιλή.

Στην πρώτη επιλογή ξεχώρισαν 630 ζωγραφιές, οι οποίες θα εκτεθούν στη διεθνή έκθεση παιδικής ζωγραφικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου, στο περίπτερο 1 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το ημερολόγιο των Φίλων, που εκδίδεται για 13η χρονιά, αποστέλλεται σε χιλιάδες παραλήπτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, διπλωματικές αρχές, σχολεία κ.α. Είναι δίγλωσσο, έγχρωμο και δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία, αλλά διατίθεται, σε όσους επιθυμούν να το προμηθευτούν, από τα Γραφεία των Φίλων (Εγνατίας 154), στην τιμή των 10 ευρώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.